Mur artificial d’escalada MAE

Instal·lació municipal interior, situada al Pavelló de la Plaça de les Casernes que gestionem des de la seva inauguració, ja fa gairebé 25 anys.

 

El MAE amb l’evolució de l’escalada s’ha convertit en una eina imprescindible per mantenir un bon nivell físic i tècnic.

 

Les diverses formes i elements de què disposa aquest rocòdrom ens dóna tot el necessari per a la nostra evolució esportiva, alhora que ens permet entrenar a qualsevol hora i sense estar pendents de la climatologia.

 

Com instal·lació municipal està pensada perquè la utilitzin tots els ciutadans que vulguin gaudir de l’escalada per mantenir el físic o per entrenar i aprendre les diverses tècniques necessàries per practicar l’escalada.

 

El rocòdrom no té edat, a partir dels 4 anys fins als 80 es pot practicar l’escalada en instal·lacions com aquesta, sempre que les nostres condicions físiques siguin bones per a un esport com aquest.

 

Tant és així que moltes escoles porten els alumnes a fer unes sessions d’escalada, i altres s’apunten a les activitats extraescolars que realitzem sempre sota la supervisió dels nostres tècnics que també ajuden i assessoren a qui ho necessiti en els sistemes de progressió i material en els horaris oberts al públic.

 

Per a qualsevol informació que no trobeu aquí o vulgueu millorar podeu adreçar-vos al MAE de dilluns a dijous de 7 a 10 del vespre, a la secretària de l’entitat dilluns, dimecres i divendres de 7 a 9 del vespre o al nostre correu: mae@aetalaia.cat

Informacions

Preus MAE
Entrada diària (Dilluns a Dijous de 19h a 22h)4€
Abonaments de 10 entrades (Dilluns a Dijous de 19h a 22h)35€
Abonament semestral (Dilluns a Dijous de 19h a 22h)100€
Abonament anual (Dilluns a Dijous de 19h a 22h)180€
Abonament mensual soci entitat federat FEEC15€
Abonament mensual no soci federat FEEC20€
Abonament trimestral soci entitat federada FEEC30€
Abonament trimestral no soci federat FEEC45€
Abonament semestre soci entitat federat FEEC50€
Abonament semestre no soci federat FEEC80€
Abonament anual soci entitat federat FEEC75€
Abonament anual no soci federat FEEC130€

Els usuaris no federats han d’estar en possessió d’una assegurança d’accidents que cobreixi la practica de l’escalada al rocòdrom, si no tenen aquesta assegurança han de contractar la que oferim al MAE amb les següents modalitats:

Entrada d’un dia 4€ + assegurança 1,5€Total: 5,50€
Abonament de 10 entrades 35€ + assegurança 15€Total: 50€

Els abonaments de 10 entrades, semestrals i anuals s’han de tramitar a la secretaria de l’entitat dilluns, dimecres i divendres no festius de 7 a 9 del vespre.

Normes d'ús del MAE

  Respectar rigorosament totes les normes de seguretat per la pràctica de l’escalada esportiva.

 

  La tramitació de la llicència federativa es farà a les entitats.

 

  Els abonaments d’entrada al MAE es faran a l’A. E. Talaia.

 

  Els menors de 15 anys han d’anar acompanyats del pare, mare o tutor autoritzat.

 

  Els menors de 15 anys socis de la Talaia amb llicència federativa FEEC o FEDME i bo del MAE tindran entrada gratuïta acompanyats del pare, mare o tutor autoritzat durant els horaris públics.

 

  Els menors entre 15 i 17 anys socis de la Talaia amb llicència federativa FEEC o FEDME i abonament del MAE podran entrar tots els dies mentre el pavelló estigui obert i amb permís del conserge, pagant el 50% del abonament de soci Talaia.

 

  En cas d’accident i/o lesió que no sigui conseqüència de l’estructura o elements de la instal·lació, o per fer mal ús dels materials i elements de seguretat, la responsabilitat recaurà en l’usuari.

 

  Està prohibit cridar i usar la instal·lació per realitzar activitats que no estiguin relacionades amb l’escalada.

 

  Esta prohibit l’ús de magnesi amb pols, s’ha d’utilitzar magnesi líquid.

 

  Es obligatori l’ús del casc per escalar al mur amb corda.

 

  Per practicar l’escalada és obligatori l’ús de roba esportiva i peus de gat en tot el recinte.

 

  Per sobre del nivell de la línia de seguretat (3 metres d’alçada), només es podrà utilitzar la instal·lació amb material homologat i indumentària adequada, que haurà de portar l’usuari: corda dinàmica, casc, arnés d’escalada, auto bloquejant i cintes exprés.

 

  La instal·lació disposarà de material de lloguer bàsic per a la pràctica de l’escalada. Aquest material estarà disponible a usuaris/usuàries individuals només en horari d’obertura de la instal·lació del rocòdrom, i per activitats monitoritzades que organitzi l’entitat, per centres d’ensenyament, clubs etc.

ESTA RESERVAT EL DRET D’ADMISIÓ

 

Encarregat MAE: Roger Archilla 650 078 646

 

O al correu: mae@aetalaia.cat

Horaris

Públic en general: de dilluns a dijous, de 19 a 22 h. Excepte festius i vacances.

Usuaris amb carnet de soci de la Talaia: tots els dies mentre el pavelló estigui obert i amb permís del conserge.

Extraescolars

Moltes persones pensen que l’escalada és només un esport per aventurers o atletes extrems. Però la realitat és que cada cop més gent, de qualsevol condició física i edat, gaudeix d’aquest esport que, a més de posar-te en forma, resulta divertit i aporta nombrosos beneficis per a la salut física i mental.

 

La pràctica d’escalada des de jovenets (entre 5 i 14 anys) és especialment aconsellable, ja que els nens aprenen a escalar de forma molt natural mitjançant el joc i poden, en cas de ser aquest el seu objectiu, desenvolupar un nivell esportiu molt alt en relativament poc temps. No és estrany que nens d’entre 10 i 16 anys arribin a tenir un nivell pròxim al d’escaladors professionals adults.

 

Com introduir-se en l’esport?

Actualment ja no és necessari “anar a la muntanya” per poder escalar (malgrat, òbviament, aquesta possibilitat segueix existint i és molt atractiva). L’escalada s’ha convertit, també, en un esport “urbanita” gràcies a l’enorme proliferació de rocòdroms on practicar-la en estructures artificials que permeten la simulació i aprenentatge quasi il·limitada de tipus de moviments. Els rocòdroms són un entorn ideal per a la introducció i pràctica de l’escalada amb nens, ja que no cal desplaçar-se fora de la ciutat, es pot combinar amb horaris escolars i, sobretot, permet una supervisió i planificació del procés d’aprenentatge en condicions de seguretat total.

 

Beneficis físics de l’escalada per a nens

L’ escalada és un perfecte instrument per millorar les condicions físiques dels més petits (entre 5 i 8 anys) mitjançant jocs i la pràctica de l’esport per pre/adolescents (de 9 a 14 anys).

 

En l’àmbit físic, l’escalada:

 

  • Enforteix i tonifica els músculs de tot el cos.
  • Desenvolupa una major resistència i força.
  • Millora la flexibilitat, la coordinació i l’equilibri.

 

Prova d’aquests beneficis és que cada dia és més recomanat per professionals de la salut com psicomotricistes, fisioterapeutes i osteòpates.

 

Beneficis psicològics pels nens

Tant en l’àmbit de l’escola com en la vida quotidiana, l’escalada aporta valors que tenen a veure amb la auto superació i la motivació, reforça l’autoestima i potencia la concentració i l’atenció.

 

En concret:

 

  • La progressió per la paret, amb els agafadors de mans i suports als peus, requereixen un alt grau de concentració, atenció i creativitat.
  • L’escalada ajuda a millorar l’auto-avaluació i a identificar i ampliar els límits personals.
  • Reforça sentiments positius, com l’orgull, la superació i la satisfacció.
  • També millora l’autoestima i la confiança en un mateix.
  • Al tenir la ment ocupada en la recerca estratègica de la següent presa, es deixen de costat els problemes i s’arriba a un estat de relaxació mental.

 

L’escalada com tractament per a malalties psicològiques.

 

Molts terapeutes han començat a recomanar l’escalada per a nens hiperactius i amb problemes d’atenció. Molts nens amb TDAH també tenen problemes en el sistema motor, per exemple falta de reflexos o d’equilibri, aquestes dificultats poden ser millorades a través de l’escalada terapèutica.

Fotos